به نظر می‌رسد که شاه فیلیپ به شدت از توهین به سرود ملی اسپانیا در فینال جام حذفی اسپانیا خشمگین است و دستور جدی برای برخورد با دو باشگاه بارسلونا و اتلتیک بیلبئو را صادر کرده است.

گروه ورزشی مشرق - فینال جام حذفی فوتبال باشگاهی اسپانیا بین دو تیم فوتبال بارسلونا و اتلتیک بیلبائو در استادیوم نیوکمپ کلید خورد و بارسلونا با درخشش بزرگانی چون مسی و اینیستا دومین قهرمانی این فصل خود را نیز جشن گرفت.

نام دیگر و شاید نام اصلی این جام حذفی، کوپادل‌ری یا همان جام پادشاهی اسپانیا است. جامی که اصولا برای تبلیغ نقش سلطنت در فوتبال پایه ریزی شد و از آن پس کل هزینه این جام را خاندان سلطنتی پرداخت کرده است، هر چند بر مرام فوتبال حرفه‌ای این جام در ردای جام حذفی به رسمیت شناخته شده اما حداقل در 10 سال گذشته کل هزینه‌های آن را خاندان سلطنتی اسپانیا پرداخت کرده و مقرر شده که سود حاصل از بخش حامیان مالی به صلاحدید فدراسیون فوتبال اسپانیا بین باشگاه های کم بضاعت تقسیم شود.

بارسلونا و بیلبائو نقره داغ می‌شوند
پس از کناره‌گیری خوان کارلوس دوم از سمت پادشاهی اسپانیا، این دن فیلیپ بود که ردای ولیعهدی را با لباس پادشاهی تعویض کرد و بر کرسی اصلی قدرت در کشور اسپانیا تکیه زد. نمی‌شود نقش سلطنت در اسپانیا را به صورت موازی و یکسان با همتای بریتانیایی آن مقایسه کرد و بین این دو مورد، تفاوت‌های سیاسی و فرهنگی و اقتصادی فراوانی وجود دارد. در هر حال شکی در این نیست که خاندان سلطنتی در اسپانیا تنها به یک ویترین حکومتی دل نبسته و عملا در محاسبات قدرت، نقش دارد و دخالت می‌کند.

در ابتدای مسابقه بین دو تیم بارسلونا و اتلتیک بیلبائو حوادثی در استادیوم نیوکمپ رخ داد که خشم پادشاه جوان را در پی داشت. مشکل این بود که هر دو تیم، هواداران پرحاشیه‌ای داشتند، هواداران بارسلونا که خود را کاتالونیایی می‌دانند نه اسپانیایی و هواداران اتلتیک بیلبائو نیز خود را زاده کشوری به نام باسک می‌دانند نه اسپانیا.

پرچم‌های باسک و کاتالونیا در سراسر استادیوم برافراشته شده بود و مقابل چشمان پادشاه جلوه می‌کرد و دریغ از یک پرچم اسپانیا!

بارسلونا و بیلبائو نقره داغ می‌شوند
بالاخره لحظه‌ای که رئیس فدراسیون، مدیر استادیوم، شهردار بارسلونا و ژنرال ارشد ارتش اسپانیا از آن هراس داشتند از راه رسید و قرار شد تا سرود ملی اسپانیا طبق رسم هر سال پخش شود اما آنچه به گوش پادشاه و اطرافیانش رسید، اهانت و هیاهوی مردم خشمگین بود، مردمی که سرود ملی سرزمین خودشان را می‌خواندند، از سمتی از استادیوم سرود ملی کاتالونیا به گوش می‌رسید و از سمتی دیگر سرود ملی باسک. همان سرودی که سربازان جبهه متفقین هنگام خروج از مرزهای دیکتاتوری فرانوی خونریز به سمت خاک فرانسه بر لب داشتند و لحظات آخر زندگی خود را غلتیده در خون با صدای بلند می خواندندش.

از این دست مشکلات در فوتبال دنیا کم نیست، هواداران تیم ملی فوتبال اسکاتلند نیز معمولا در بازی‌های باشگاهی سرود ملی اسکاتلند را با صدای بلند می‌خوانند و دوست ندارند این سرود از یاد نسل تازه مردم اسکاتلند پاک شود.

در جام حذفی آلمان نیز این مشکل ایجاد شد، جدال بین دو تیم دورتموند و ولفسبورگ و سرود ملی آلمان که با هو کردن مردم به هیاهویی عجیب و غریب تبدیل شد. در فوتبال انگلیس نیز شاهد چنین وقایعی هستیم، برای مثال می‌شود به فینال FA Cup اشاره کرد که بین دو تیم چلسی و لیورپول کلید خورد. برگزارکننده این جام که پیش از این به جام ملکه نیز شهرت داشته در آن بازی شعار "خداوند ملکه را حفظ کند" را روی اسکوربورد حک کرد اما توهین و خشم هواداران دو تیم آن قدر زیاد بود که این جمله تنها پس از چند دقیقه پاک شد. مردم در هنگام پخش سرود ملی انگلیس نیز با هیاهوی زیاد مانع از شنیده شدن آن شدند و مقامات برگزارکننده نتوانستند سرود موسوم به بریتانیای کبیر را به صورت کامل پخش کنند.

فدراسیون فوتبال اسپانیا در اولین واکنش با ارسال نامه‌ای به دفتر اداری خاندان سلطنتی اسپانیا به خاطر وقایع استادیوم نیوکمپ عذرخواهی کرده و متعهد شد تا عاملان و خاطیان را به سزای عمل خود برسانند. به نظر می‌رسد که شاه فیلیپ به شدت از این موضوع خشمگین است و دستور جدی برای برخورد با دو باشگاه بارسلونا و اتلتیک بیلبئو را صادر کرده است، به خصوص این که یکی از اطرافیان شاه اسپانیا به او اعلام کرده که مدیران و مقامات این دو باشگاه نیز در تشدید این احساسات ضد سلطنتی نقش داشته‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۲
    0 0
    سايت وزين مشرق: 1- پادشاه قبلي اسپانيا خوان كارلوس اول مي باشد نه دوم. 2- دون يكي از القاب اشرافي است كه داده مي شود و چون فيليپ ولي عهد بوده است به وي داده شده است 3- خاندان حاكم بر اسپانيا از خانواده بوربون ها مي باشند. 4- اختيارات سلطنت در بريتانيا به مراتب بيشتر از اسپانيا است. اسپانيا حداقل يك قانون اساسي دارد ولي بريتانيا همين را هم ندارد.
  • SMAH1 ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۲
    0 0
    از جملات متن این طور بر می آید که خاندان سلطنتی «بریتانیا» ، «تنها به یک ویترین حکومتی دل» بسته اند. اگر منظور این بوده (که ظاهرا بوده است) نشان از بی اطلاعایی کامل نویسنده دارد. از مشرق هم اینگونه نوشته ها بعید است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس